Ordet betyder direkte oversat: ‘forsøg’, og dækker i dag concluded en særlig prosagenre, hvor forfatteren udtrykker sin overvejelser.

Essayet er med andre ord den frieste af de tre genrer. I essayet kan du overveje, diskutere og tænke uden at være bundet til en benhård argumentationskæde. Du kan lege med sproget, drille læseren, opstille paradokser og wash overraskende cursor; essayet er nemlig på mange måder et stilistisk produkt – formen er vigtig.

– Essayets tendency skal bear en rød tråd, men der kan være give og overraskende sammenstillinger. Et attempt har altså fokus og begynder med det konkrete, personlige for at nå et bare generelt og alment niveau, der kræver, at sproget bliver bare how to write a paper 4th edition pdf abstrakt. Man går f.eks. fra at skrive om sin yndlingskuglepen til overveje skriveredskabers historie og betydning for menneskeheden.

– Emnet er anledning til en fremstilling af erfaringer, oiler og forestillinger.

– Et attempt conferrer udtryk for dine personlige, men ikke secret overvejelser. Fremstillingen skal bear almen interesse.

– I gymnasiesammenhæng stiller opgaven assay krav om, at man tager udgangspunkt i en foreliggende tekst allerede på første face. Man kan ikke nøjes med at hente ét stikord i teksten, men skal vise sin danskfaglighed ved f.eks. at karakterisere den foreliggende tekst eller synspunkt og ved på saglig vis at vise, at du har forstået den og kan spille videre på dens tema.

– Det er en god idé, at anvende danskfaglige termer f.eks. hentet i tekstanalyse, retorik og argument, idet man skal formidle sin viden til en interesseret læser. Men det er vigtigt, at de anvendes relevant.

– Et examine er en kortere prosatekst, hvis afslutning kan være ret åben.